onsdag 27 maj 2009

Semester

Idag var sista dagen på jobbet, så nu har jag semester. Bara i 2 veckor, för jag ska ha mera semester i början av augusti hade jag tänkt. Gubben jobbar ju i alla fall hela sommaren, så då kan jag också jobba.

I helgen som var, var vi och grattade ett barnbarn som fyllde 10 år. Tänk vad tiden går. Tyckte det var igår man gick och väntade på det där telefonsamtalet från BB. Och vad jag led med min dotter. Ville att det skulle gå fort för henne. Vet inte vilket som är värst. Ha sin egen förlossning, eller när döttrana ligger där.

Tänkte göra ett grattis kort till Marcus, men det blev en liten ryggsäck som jag har vikit ihop i papper. Hittade en handledning HÄR. Där laddade jag ner en mall som jag skrev ut. Så här ser min ryggsäck ut. Ville inte ha så mycket blingbling och blommor på den, för det är ju en 10-årig kille som ska ha den. Men lite glitter blev det och han tyckte det var snyggt.

Och så här ser den ut från sidan.

Super kul att göra, och så är den ju bra att kunna lägga i lite överraskningar till t ex en som fyller år.

Idag har det då varit ett riktigt blåsväder. Fast inte hela dagen. Bara stunder spridda över dagen. Sen har det åskat och regnat också. Fy bubblan säger jag ..... =( .... gillar inte sånt väder alls. Fast de har nu lovat fint väder efter regnet och det vill jag gärna tro på.

Vi har fått en ny tupp i hönsgården. En stor stilig en. Vi bytte med en bekant, hon ville ha en liten tupp och då fanns ju våran Dvärg kochin. Vi hade ingen hona till han, så det blev bättre för han. Saknar honom lite grann. Visst är det konstigt .....

Till nästa gång, ha det så gott

Kram

söndag 17 maj 2009

En lite ovanligare söndag

Västerfärnebo-Fläckebo kyrkokör, Con Brio (barnkören), Kila kyrkokör, Korinterna (barnkör), Kumla-Tärnakören och Py Bäckman med Rune Broberg vid pianot, hade konsert i våran kyrka. Det var en upplevelse må jag säga. Eftersom det sällan händer något här i byn, så var det extra kul att kyrkan var fullsatt också. Enda gången det är så många i kyrkan, är vid skolavslutningarna.

Py Bäckman har verkligen skrivit många bra låtar. Och så sjunger hon bra.

Ha det gott
Kram
Leila

lördag 16 maj 2009

Blommor i massor

Idag skulle vi få prova på med blomsterarrangemang. Något som jag sett fram imot. Jag gillar ju blommor och gillar att fixa till det. Så det kom en tjej från Bergs Blomsterhandel i Sala. Medan hon visade hur hon gör blomsterarrangemang, så gav hon tips som alltid är bra att få.

Så här såg den första hon gjorde. Så otroligt vacker. Synd att min mobilkamera inte ger den rättvisa på långt när. Färgerna är inte heller de bästa.

Nästa hon gjorde kallade hon en bakelse. Liten och kompakt. Och otroligt söt

Nästa gjorde hon med kraftigare blad. Och vilka härliga färger.

Sen visade hon hur man gör en liten söt bukett snabbt. Ja, det gick snabbt för henne =).

Så till slut gjorde hon ett arrangemang med en långsmal kruka. Visst är den vacker.

Sen blev det då våran tur att prova på att göra våra egna arrangemang. När man sett hur hon gjorde, så gick det ganska lätt. Fast man ska ju komma ihåg hur man gjorde också, och det är ju inte min starka sida precis. Så här såg alla våra grupper ut när vi var färdiga. Alla hade fått likadana blommor och blad, men krukorna hade vi tagit med hemifrån. Så alla ser så olika ut.

Här är då min. Är stolt som en tupp över den.

Nu ska jag gå och sätta mig framför TV och heja fram Malenas bidrag i Melodifestivalen. Den är ju så bra, fast det finns flera som jag gillar.


Sen ska jag gå och sova. Det blir jobb imorgon. Ska fixa med smörgåsar till 100 stycken. Det är kören som ska vara med Py Bäckman i kyrkan i morgon. Tror det kommer att bli en upplevelse, som man kommer att minnas.

Ha det bra tills vi hörs igen
Kram
Leila

onsdag 13 maj 2009

Masker

Såg en sådan mysig ram, (fast jag har lärt mig att det heter mask) som jag bara var tvungen att få prova. Xtinas har en superbra handledning på hur man gör och delar med sig av två ramar/masker. Har gjort sånt här förut, men inte i PhotoShop utan i PaintShopPro. Två program som är ganska lika varandra egentligen.

Här har jag testat ramen/masken på ett kort på Charlie och Platon.



Charlie har blivit klippt efter att det här kortet togs, och nu skäms han och vill inte vara med på ett nytt kort =).

Idag hade vi sopplunch på jobbet. Vi gjorde en soppa som heter "Klyftiga soppan". Den smakade inte alls så dumt. Vi har gjort många soppor och det är svårt att säga vilken som är godast. Det brukar ju för det mesta vara den soppan man åt sist.

Imorgon är jag ledig och det ska bli så skönt. Fast jag ska städa, stryka och tvätta, så det det är nog fel att säga att man är ledig.

Ha det gott vänner, tills vi hörs igen
Kram från
Leila

tisdag 12 maj 2009

Höns, är bra att ha.

Vi har höns. Det är ganska rogivande att sitta ute i trädgården och se hur de kacklar omkring. De håller sig gärna nära mig, ihop om att jag har något gott till dem. Så de blir på något vis ett sällskap man aldrig har tråkigt med.

Men inte bara att man har något att titta på, de ger en ägg också. Fast ibland kan de se lite konstiga ut. Som det här ägget.

Det ser ut att vara utkarvat i trä. Rätt snyggt om jag får säga det =). Vi har fått två sådana ägg.

Nu ska jag gå och titta på TV. Det var ett bra tag sen sist. Har inte haft lust att sitta framför TV:n bara. Men nu ska jag kolla hur det går för Malena i Melodifestivalen. Måste ju hålla tummarna för henne. Vet inte varför jag gillar låten så mycket. Det är så sällan jag lyssnar på opera, det är inte direkt min favoritmusik, även om den kan vara vacker att lyssna på ibland. Men den här låten är en skön blandning av opera och disco.

Ha det så gott
Kram till nästa gång vi ses
Leila



torsdag 7 maj 2009

Nu är det maj månad

Grattis till alla som heter Maj. Ni har ju namnsdag i en hel månad =)

Jag vet ... är inte den bästa bloggaren precis. Nu var det ett tag sedan sist. Men det har inte varit något speciellt att skriva om heller, så det kan ju vara anledningen.

Har inte haft så stor lust att sitta vid datorn, när det har varit så vackert ute. Fast idag, på min lediga dag, så har det varit regn och grått. Så idag har jag varit lite kreativ. Har scrappat bl a, och det blev två kort med samma stämpelmotiv. Gillar verkligen Magnolia stämplarna. Matrialet jag använt, vet jag inte riktigt var det kommer ifrån, för jag har handlat på tradera.

Det första gjorde jag med tanke på att det snart är mors dag. Gillar pappret som är handgjort. Det känns som sammet.



Det andra skickade jag till en vän. Här har jag provat på att använda en kakservett. Och de små rosorna är ju bara så söta.


Jag har använt min mobilkamera och den ger inte rättvisa åt färgerna. Sen skulle jag behöva ett litet stativ att ställa korten på, så det har jag satt upp på min önskelista =).

Nu är det dags att sova, för imorgon är det jobb igen.

Kram